Çapari ile Avlanma: Balıkçılığın en güzel kısmı oltanızı attıktan sonra elinizde titremeleri hissetmek ve ucunda ne olduğunu merak ederek olta makinemizi hızlıca sarmak olsa gerek. Çapariler balıkçılarda hazır iğne takımı olarak satılan bir ucunda fırdöndü diğer ucunda 30 veya 40gramlık kurşunu da çaparinin en altına bağlanan bir sistemdir.
Bu sistem ile oltanızı salladıktan sonra kurşunun yere değdiğini hissedip makineyi yavaş yavaş sararak olta toplanır. Eğer balık vurmuşsa sarmayı durdurup olta ucunu ani sert 5cm kadar kaldırarak (tasmalamak diye tabir edilir) balığın kancada daha iyi tutmasını sağlarız. aynı zamanda da sürü balığı olan istavritten belki de bir kaç taneyi alabiliriz. Balık vurduktan sonra yavaş yavaş sararak balığın keyfini sürerek oltamızı çekebiliriz.
Yemli avlanma: Yemli balık avcılığında yem olarak küçük balık parçaları kesilerek takılabilir, küçük tavuk göğsü parçaları kesilebilir veya balık içi kancaya takılarak çapari iğnesi gibi küçük iğnelerle yemli av da yapılabilir.
Lrf ile avlanma: Lrf yöntemi jigheade beyaz veya pembe silikonlar takılarak yapılabilecek hatta kokulu silikonlar ile avın verimini çok ama çok arttırdığını söyleyebilirim.
Lrf sistemi gereği bir jigheade (genellikle 1.5 - 3 gram arasında) pembe silikon yem takılarak olta ileriye doğru atılır. Olta ucu 5-10cm kadar sert vuruşlarla kaldırıp indirilerek misina boşluğu alınarak sarılır. Böylece yemli avların da çaparinin de yaptığı gibi avımızı gerçekleştirebiliriz.
Bir diğer yol da minijig diye tabir edilen jiglerle uzağa atış yapıp yavaş yavaş durmadan sarış yaparak istavrit aldığım oldu.
Püf Nokta:
-İstavrit avında yemsiz yapılan tüm avlarda yemin hareket etmesi şarttır.
- Eğer vuruş aldıysanız oltanızı hızlıca sarmak yerine biraz bekleyin ve belki de diğer balıkları da diğer kancalarda görebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder